SteedsBeter – voor gemeenten
Wij streven ernaar om medewerkers 100% in hun KRACHT te zetten: mensKRACHT noemen wij dat

Renske Siezen en Herman Hendrikson richtten “SteedsBeter – voor gemeenten” op.

fotoRS2009Renske met 20 jaar ervaring als leidinggevende, project manager, coach en adviseur: “In mijn rol als leidinggevende en in de verandertrajecten die ik heb geleid binnen de overheid, zorg en onderwijs heb ik keer op keer de kracht van lean ondervonden. Maar, zo heb ik na jaren van vallen en opstaan ervaren, het gaat pas echt verschil maken wanneer de wijze van lean denken én doen in de genen gaat zitten, zowel van medewerkers als de organisatie. Dit lukt alleen wanneer iedereen in de organisatie elkaar helpt bij het ontwikkelen van een houding en gedrag die passen bij een lerende organisatie: het praktisch maken van verandering, leren door te experimenteren en blijvend verbeteren.”

hermanHerman, een senior manager met veel ervaring in veranderingsprocessen, zowel in lijn- als staffuncties: “Mijn ervaring komt het best tot z’n recht in veranderende situaties. Door medewerkers nauw te betrekken en serieus te nemen, realiseren we gezamenlijk de beste resultaten. Vertrouwen geven en vertrouwen krijgen zijn twee zaken die wat mij betreft, alles met elkaar te maken hebben. Hiermee wordt steeds weer een omgeving geschapen waarin mensen in beweging willen komen. Mensen helpen om elke dag te leren en het daarmee morgen weer iets beter te doen dan vandaag, daar krijg ik voldoening van. Samen werken aan continu verbeteren, daar gaat het om!”

Samen met onze partners van ZorgSteedsBeter vormen wij een netwerkorganisatie onder de naam SteedsBeter. Waar wij werken met Lean binnen gemeenteland, werkt ZorgSteedsBeter al sinds 2010 met Lean binnen de zorg.